Hasil Kutipan Atas Highway MEX. Mengejutkan.


”Ini Apa Yang Saya Berjaya Kutip Atas Highway MEX,” Tayar Motosikal Asyik Pancit Buat Lelaki Ini Cuba Cari Puncanya

Perhatian kepada pengguna lebuharaya MEX (Maju Expressway) terutamannya kepada penunggang motosikal, anda dinasihatkan supaya berhati-hati ketika melalui kawasan ini.

Lelaki bernama Zul Mamu ini menerusi laman facebooknya telah berkongsi pengalaman menggunakan laluan tersebut untuk ulang-alik ke tempat kerjanya.

Semuanya bermula selepas tayar motosikalnya pancit dan mendapati objek

Jom lihat apa yang telah ditemui oleh brader kita ni.

Assalamualaikum.. saja nak cerita….biasa la mamu p kerja kat jupem KL..hari-hari ulang alik p site kat KL..hari ni site kat setapak KL…masa nak p kerja lalu max…hari ni memang banyak gila paku, skru, besi dan macam2 lagi kat lane kecemasan…Mamu biar sebab lambat dah nak ke site…tetiba tayar bocoooqqqqq baq angggg kena dawaiiiii…..adoiii…

Mamu naik sampai Jalan Tun Razak untuk pam semula..nasib baik ada cacing taya tuu bawah seat…hadoiii..time gaji ja mesti banyak paku dan benda-benda tajam kat MEX..tayar bocoq kat MEX banyak kali dah..balik kerja mamu cuba kutip dari Tol Salak Selatan sampai exit Sri Kembangan..

Nak lajak kutip dah tak boleh sebab pinggang sakit nak bongkok..sakit pinggang belum pulih sepenuhnya..boleh tahan banyak juga…dawai..skru…besi….agak-agak bocoq dak kena tayar..huhuhuhu..time moto laju tetiba bocoq..adoiii…kesian org kalau kemalangan..benda-benda ni kalau ada orang tabur harap orang tu insaf..

Perkara yang dia buat ni boleh buat orang cedera or hilang nyawa..fikir sama kat keluarga orang yang kena…harap kawan-kawan semua hati-hati bila tarikh gaji huhuhuhuhuhu..just nak ingatkan ja…lagi 1 ada kaaa cara nak lapor kat MEX…bagi depa bersihkan lane kecemasan…ka hampa ada cadangan…

TOLONG PESAN KAT KAWAN2 HAMPA YG PAKAI LALUAN MAJU EXPRES WAY…hati2 ya…assalamualaikum…Gambar-gambar yang dikongsikan beliau.

>

Ini baru dari Tol Salak Selatan sampai exir Seri kembangan, kalau dari Jalan Tun Razak sampai tol Putrajaya Utama banyak mana la, hati semua, yang tabur benda-benda ini insaf-insaflah.

Sumber:  siakapkeli & fb: Zul Mamu

(Visited 89 times, 1 visits today)

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *